tursko pecivo

Tursko pecivo

Ovo pecivo je oduševilo svakoga ko ga je probao. Pravi se jednostavno i svima uspeva. Osim što veoma lepo izgleda ukusno je i meko kao duša...

Ne treba vam puno materijala i ukoliko pratite recept i ako ste početnik u kuvanju sigurna sam da će vam ove ovo pecivo uspeti.

Turska kuhinja spada u kategoriju jedne od najraznovrsnijih kuhinja u celom svetu jer se njeni recepti filtriraju u sve kuhinje širom Evrope, Azije, Bliskog Istoka i Afrike. Turska kuhinja potiče iz centralne Azije, prvog doma Turaka, a evoluirala je pod uticajem kontinentalnih i mediteranskih kultura sa kojima su se Turci susreli nakon svog dolaska u Anatoliju. Turska je oduvek bila u središtu trgovine, još od postanka Otomanskog carstva, pogotovo kad su u pitanju začini. Otomanski kuvari su pozajmljivali, adaptirali i usavršavali jela iz svih drugih kuhinja. Korišćenje začina u mnogim jelima i način na koji je grilovana hrana, posebno meso, iznad uglja, svi susedni narodi su usvojili od Turske.
Wikipeida

● SASTOJCI ●
600 gr brašna
350 ml toplog mleka
110 ml ulja
pola kvasca
1 jaje + 1 jaje za premazivanje
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
50-80 gr putera
nešto za posipanje (susam,kim,čia seme,laneno)

Peče se na 200 C oko 15-20 minuta u zavisnosti od rerne

Pogledajte u videu detaljno kako da napravite ovo divno pecivo.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje