čokoladno grožđe

Sitni kolači - čokoladno grožđe - mogu biti i posni

Ovo je jedan lep i ukusan kolač koji se pravi brzo i lako po receptu moje majke. Pravila sam ga mnogo puta u životu i vrlo ga često i sada pravim,uglavnom zimi. Trebaće vam svega 5 sastojaka za ove kolače. Osim što je dekorativnog izgleda veoma je ukusan.

Ratluk ili Rahat-lokum je vrsta slatkog deserta, pihtijaste mase od pirinčanog brašna ili skrobnog brašna sa dodatkom šećera u prahu. Ratluk je omiljena poslastica u arapskim zemljama, kao i u Turskoj, Bugarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Kipru. U Grčkoj i na Kipru se pravi posebne vrste lokuma - Kiparski lokum. " Izvor: Wikipedia

● SASTOJCI ●
250 gr mlevenog keksa
250 gr ratluka
50 gr margarina ili putera
100 gr čokolade za kuvanje
1 dcl soka od narandže

Kako bi se lakše razmesio ratluk bi trebalo bi da bude sobne temperature. Stiskajte ga i razmesite pa dodajte u keks. Dodajte margarin ili puter sobne temperature pa sok.Izmesite i kada dobijete kompaktnu smesu isecite je na 10 delova. Pravite valjke koje ćete premazivati otopljenom čokoladom. Redjajte 4-3-2-1 valjak. Ceo postupak izrade pogledajte u videu.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje